Kinderen willen best gezond eten en drinken, maar dan wél zelf kunnen kiezen graag!

En daar hebben ze de meest geweldige ideeën over:

“Gezellig met z’n allen aan een grote tafel"

“Gezellig met z'n allen aan een grote tafel" - Ryan 8 jaar

“Ik zou zelf willen kiezen wat ik drink. Melk, thee of water.”

“Ik zou zelf willen kiezen wat ik drink. Melk, thee of water.” - Tom 7 jaar

“Een melk-en-watertap, waarin het koud blijft”

“Een melk-en-watertap, waarin het koud blijft” - Joep 8 jaar

Meer over hoe kinderen en leerkrachten denken over gezond eten en drinken op school. En wil je je kind helpen in een gezonde keuze?

“...Ik zou het leuk vinden dat de juf je
's ochtends een hand geeft als je binnenkomt en dat je dan een pakje melk krijgt"
Volgens kinderen hoort melk erbij, het liefst lekker koud. Met Schoolmelk kun je kiezen voor een een lekker koud pakje verse gekoelde halfvolle melk. Zo weet je zeker dat je je kind een lekkere en gezonde keus biedt, zonder gedoe. Je kunt je vast aanmelden voor Schoolmelk in het nieuwe schooljaar, of...
Meer weten over schoolmelk

...lekker veel kunnen bewegen op school. Dat is wat kinderen willen!

“Als je beweegt kun je dingen beter onthouden.”

‘Als je beweegt kun je dingen beter onthouden.’ - Julia, 11 jaar

Over meer bewegen

"Meer toestellen op het schoolplein: een schommel en een hele hoge glijbaan vanaf het dak van de school. En dan vaker en langer buitenspelen!"

Ook met het schoolterrein en het gebouw weten kinderen wel raad:

Er is een grote buitenruimte met een grasveld waar speeltoestellen staan
"Er is een grote buitenruimte met een grasveld waar speeltoestellen staan." - Olga, 7 jaar
‘Met de klas challenges op het schoolplein doen, jongens tegen de meisjes…’
‘Met de klas challenges op het schoolplein doen, jongens tegen de meisjes…’ - Mohamed, 7 jaar
"Lekker door de school kunnen rennen, bijvoorbeeld een parcours door de gang van de school of op het schoolplein"
“Lekker door de school kunnen rennen, bijvoorbeeld een parcours door de gang van de school of op het schoolplein" - David 9 jaar

Wil jij ook een fitte school
in jouw omgeving?

Natuurlijk gaat dit niet in één keer, maar als we het samen stap voor stap doen
dan zijn we samen bezig met scholen in Nederland fitter maken.