...regelmatig veel en vrij bewegen, dat is wat kinderen willen!

En daar hebben ze de meest geweldige ideeën over:
“Als je beweegt kun je dingen beter onthouden.”

‘Als je beweegt kun je dingen beter onthouden.’ - Julia, 11 jaar

In de klas merk je als geen ander dat kinderen willen bewegen

Na lang stilzitten is het wel weer lekker om te bewegen. Na een energizer kunnen kinderen zich beter concentreren en hebben ze weer energie. KlasseTV heeft de energizers speciaal voor Iedereen Fit op School ontwikkeld!

“Energizers zijn zuurstof voor de hersenen”

“Energizers zijn zuurstof voor de hersenen” - Rowan 9 jaar

Speciaal voor Iedereen Fit op School heeft Klasse TV energizers ontwikkeld voor op het digibord. Dan kun je er weer lekker tegenaan!

Kinderen willen best gezond eten en drinken, maar dan wél zelf kunnen kiezen graag!

“Ik zou zelf willen kiezen wat ik drink. Melk, thee of water.”

“Ik zou zelf willen kiezen wat ik drink. Melk, thee of water.” - Tom 7 jaar

“Een bar met allerlei gezonde dingen om te kiezen”
“Een bar met allerlei gezonde dingen om zelf te kiezen” - Suraya 9 jaar
”Aardbeien, frambozen, bramen, appels, dat zou ik het liefst iedere dag meenemen” - Anna, 8 jaar

Volgens kinderen hoort melk erbij, maar wel lekker koud...

Met Schoolmelk krijgen kinderen op school dagelijks een pakje verse gekoelde halfvolle melk. Zo weet je zeker dat je de kinderen op jouw school een lekkere gezonde keus biedt, zonder gedoe. Je kunt hier je school aanmelden om vanaf het nieuwe schooljaar Schoolmelk te faciliteren.

"Meer toestellen op het schoolplein: een schommel en een hele hoge glijbaan vanaf het dak van de school. En dan vaker en langer buitenspelen!"

Ook met het schoolterrein en het gebouw weten kinderen wel raad:

Er is een grote buitenruimte met een grasveld waar speeltoestellen staan
"Er is een grote buitenruimte met een grasveld waar speeltoestellen staan." - Olga, 7 jaar
‘Met de klas challenges op het schoolplein doen, jongens tegen de meisjes…’
‘Met de klas challenges op het schoolplein doen, jongens tegen de meisjes…’ - Mohamed, 7 jaar
"Lekker door de school kunnen rennen, bijvoorbeeld een parcours door de gang van de school of op het schoolplein"
“Lekker door de school kunnen rennen, bijvoorbeeld een parcours door de gang van de school of op het schoolplein" - David 9 jaar

Hoe zien leerkrachten een fitte school voor zich?

“Als kinderen zelf mogen bedenken hoe een fitte school eruit mag zien wordt het beter."
“Als kinderen zelf mogen bedenken hoe een fitte school
eruit mag zien wordt het beter."
- Brenda, leerkracht groep 5
“Een fitte school is ook een gedeelde verantwoordelijkheid van ouders, kinderen en de school.”

“Een fitte school is ook een gedeelde verantwoordelijkheid
van ouders, kinderen en de school.”
- Fatima, leerkracht groep 3

Om heel Nederland te inspireren gaan we vanaf september starten met de grote fitte school-metamorfose, oftewel een school helemaal fit maken en dat aan heel Nederland laten zien! Wil je dit op jouw school?