Een lekkere en gezonde keus bieden aan kinderen op school!

• Gezond, gekoeld en lekker
  • Ouders sluiten zelf het abonnement af voor hun kind
  • Geleverd tot in de Schoolmelk-koelkast op school
  • Praktisch overzicht met welke kinderen Schoolmelk krijgen
  • Minder lekkende bekers in de klas

Hoe werkt het?

1. Vraag Schoolmelk aan voor jouw school en jullie ontvangen een Schoolmelk-koelkast
2. Ouders kunnen vervolgens een Schoolmelk-abonnement afsluiten voor hun kinderen
3. Je geeft de juiste kinderen Schoolmelk aan de hand van een praktische lijst

We vroegen kinderen hoe ze denken over melk...

“Het is goed voor je tanden en botten.”

“Het is goed voor je tanden en botten.” - Mohamed 7 jaar

“Ze moeten het gratis maken zodat alle kinderen schoolmelk krijgen, ook als je het niet kan betalen.” - Lotte 10 jaar

Of je drinkt het na het sporten

“Of je drinkt het na het sporten, dan heb je alles eruit gesport en ben je leeg en wil je vitamines. Melk is dan lekker koel en fris en vult.” - Daan 9 jaar

Al meer dan 1500 scholen faciliteren Schoolmelk!

Waarom zijn melk en beweging zo'n goede combinatie?
Melk bevat van nature voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt, zoals calcium voor sterke botten en tanden, eiwitten voor de groei van je botten en spieren en vitamine B2 en B12 die helpen bij het energie halen uit je voeding. Voor kinderen is dat belangrijk bij alles wat ze beleven op een dag. Fitte kinderen zitten lekker in hun vel en kunnen zich beter concentreren. Melk is voor kinderen een goede en lekkere keus als onderdeel van een gezond voedingspatroon. Schoolmelk is 100% Nederlandse weidemelk waar niets aan wordt toegevoegd.

Hoe denken andere leerkrachten hier over?

“Goed om ze de keuze te geven water of melk te drinken”

“Goed om ze de keuze te geven water of melk te drinken” – Bart, 40

“Als het aangeboden wordt drinken de meeste kinderen het”

“Als het aangeboden wordt drinken de meeste kinderen het” -  Jos, 53

“Melk staat in de voedingsschijf, het is goed voor ze”

“Melk staat in de voedingsschijf, het is goed voor ze” – Ellen, 48

Met een Schoolmelk-abonnement krijgen kinderen verse, koele melk op school. Fijn voor ouders om te weten dat ze iets gezonds binnen krijgen.

s ochtends is het een grote chaos in huis. Dan is het wel lastig om ze melk te laten drinken of er een gezond ..

“Een goede basis aanbieden is belangrijk voor kinderen in de groei.” - Moeder van Sara

"’s Ochtends is het hier een chaos, het lukt niet altijd om ze gezond te laten ontbijten. Dan ben je heel blij als je weet dat ze op school een beker melk binnenkrijgen” - Claudia, moeder van twee
“We willen dat iedereen op school schoolmelk kan krijgen. We gaan een sponsorloop houden, zodat de school een jaar lang voor alle kinderen school heeft.”

“We willen dat iedereen op school schoolmelk kan krijgen. We gaan een sponsorloop houden, zodat de school een jaar lang voor alle kinderen schoolmelk heeft.”
- Noa 8 jaar

“Op de ideale fitte school gaan we ’s ochtends eerst een rondje rennen op het schoolplein om wakker te worden. Daarna krijgen we fruit en melk of water.”

- Rowan 7 jaar