We vroegen kinderen hoe ze denken over melk...

“Het is goed voor je tanden en botten.”

“Het is goed voor je tanden en botten.” - Mohamed 7 jaar

“Ze moeten het gratis maken zodat alle kinderen schoolmelk krijgen, ook als je het niet kan betalen.” - Lotte 10 jaar

Of je drinkt het na het sporten

“Of je drinkt het na het sporten, dan heb je alles eruit gesport en ben je leeg en wil je vitamines. Melk is dan lekker koel en fris en vult.” - Daan 9 jaar

‘Waarom zijn melk en beweging zo’n goede combinatie?’

Melk bevat van nature voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt, zoals calcium voor sterke botten en tanden, eiwitten voor de groei van je botten en voor je spieren en vitamine B2 en B12 die helpen bij het energie halen uit je voeding. Voor kinderen is dat belangrijk bij alles wat ze beleven op een dag. Fitte kinderen zitten lekker in hun vel en kunnen zich beter concentreren. Melk is voor kinderen een goede en lekkere keus als onderdeel van een gezond voedingspatroon. Schoolmelk is 100% Nederlandse weidemelk waar niets aan wordt toegevoegd.

Hoe denken leerkrachten hier eigenlijk over?

“Goed om ze de keuze te geven water of melk te drinken”

“Goed om ze de keuze te geven water of melk te drinken” – Bart, 40

“Als het aangeboden wordt drinken de meeste kinderen het”

“Als het aangeboden wordt drinken de meeste kinderen het” -  Jos, 53

“Melk staat in de voedingsschijf, het is goed voor ze”

“Melk staat in de voedingsschijf, het is goed voor ze” – Ellen, 48

Met een Schoolmelk-abonnement krijgen kinderen verse, koele melk op school. Fijn voor ouders om te weten dat ze iets gezonds binnen krijgen.

s ochtends is het een grote chaos in huis. Dan is het wel lastig om ze melk te laten drinken of er een gezond ..

“Een goede basis aanbieden is belangrijk voor kinderen in de groei.” - Moeder van Sara

"’s Ochtends is het hier een chaos, het lukt niet altijd om ze gezond te laten ontbijten. Dan ben je heel blij als je weet dat ze op school een beker melk binnenkrijgen” - Claudia, moeder van twee

Met een Schoolmelk-abonnement krijgen kinderen verse, koele melk op school.

Een groot deel van de dag brengen kinderen op school door. Met een abonnement op Schoolmelk krijgt jouw kind op elke gewenste dag een pakje verse, koude melk in de schoolpauze. Jij sluit een abonnement af, schoolmelk levert de melk tot in de koelkast en de school deelt de melk uit aan je kind.

De voordelen van Schoolmelk

• Gezond, gekoeld en lekker
  • Je hebt er geen omkijken naar
  • Geen lekkende bekers
  • Voor meerdere kinderen af te sluiten
  • Slechts 28 cent per pakje
  • Met een pakje schoolmelk per dag heeft je kind al bijna
    de helft van de aanbevolen hoeveelheid zuivel binnen

Al meer dan 33.000 kinderen in Nederland
drinken schoolmelk!

Schoolmelk is goed betaalbaar

De overheid wil kinderen helpen gezond te eten en ziet daarbij het belang van melk. Daarom geeft de Europese Unie al sinds 1977 subsidie op Schoolmelk. Daarnaast wordt er ook geen winst gemaakt op Schoolmelk. Daarom kost Schoolmelk slechts 28 cent per pakje. Dat is gelukkig goed betaalbaar zodat zoveel mogelijk kinderen Schoolmelk kunnen drinken.

Hoe werkt Schoolmelk?

1. Controleer of je school schoolmelk faciliteert
2. Sluit een abonnement af
3. Bepaal wanneer en hoe vaak je Schoolmelk wilt voor je kind(eren)
4. Het pakje melk wordt op school bezorgd: genieten maar!
Wil jij ook het gemak van Schoolmelk?
De rol van Schoolmelk binnen Iedereen Fit op School

Melk is voor kinderen een goede en lekkere keus als onderdeel van een gezond voedingspatroon. Omdat kinderen met een Schoolmelk-abonnement verse, gekoelde melk op school krijgen biedt dit ouders gemak in het geven van gezond drinken aan hun kind. Schoolmelk wordt gesteund door de overheid en heeft geen winstoogmerk. Schoolmelk past daarmee bij de visie en missie van Iedereen Fit op School.