Onze missie

Wij willen graag een fitte generatie doorgeven! Kinderen die op jonge leeftijd bewegen en gezond eten blijven dit waarschijnlijk ook doen als ze ouder worden.

Wat is Iedereen Fit op School?

Iedereen Fit op School is een platform gebaseerd op wat volgens kinderen en leerkrachten de ideale fitte school is, waar kinderen fit en blij zijn, en lekker in hun vel zitten. Met al hun ideeën willen we ouders en scholen inspireren en stimuleren om scholen fitter te maken. Dit gaat niet in één keer, daarom doen we het stap voor stap, samen met leerkrachten, ouders en partners. Iedereen Fit op School heeft geen winstoogmerk.

Hoe Iedereen fit op School ontstaan is

We vroegen kinderen naar hun ideeën over fit en gezond zijn en hoe zij hun ideale fitte school zien. Ze hadden geweldige ideeën! Deze ideeën hebben we voorgelegd aan leerkrachten. Zij werden enthousiast en versterkten die ideeën. Zo denken kinderen en leerkrachten over de ideale fitte school:

“Zelf een sportles geven aan de klas van je eigen sport!"
“Zelf een sportles geven aan de klas van je eigen sport!" - Daan 8 jaar
“Fietsen op een fiets onder de tafel en dan 1000 trapjes per dag doen”
“Fietsen op een fiets onder de tafel en dan 1000 trapjes per dag doen” - Steffie 7 jaar
“Een bar met allerlei gezonde dingen om te kiezen”
“Een bar met allerlei gezonde dingen om zelf te kiezen” - Suraya 9 jaar
‘Met de klas challenges op het schoolplein doen, jongens tegen de meisjes…’
‘Met de klas challenges op het schoolplein doen, jongens tegen de meisjes…’ - Mohamed, 7 jaar

Van ideeën naar het platform iedereenfitopschool.nl

De ideeën van kinderen en leerkrachten waren inspirerend! Als kinderen én leerkrachten dit willen dan moet het mogelijk zijn dit samen werkelijkheid te maken. Dit is de start van het platform Iedereen Fit op School. Waar we vanuit de gedachtegang van kinderen en leerkrachten iedereen willen inspireren en stimuleren om lekker veel te bewegen op school en gezond te eten.

Stap 1

Laat je inspireren op deze website. Hier staan de ideeën van kinderen en leerkrachten en inspiratie over bewegen en eten op school.

Stap 2

Meld je direct aan om te starten met praktische tips, Energizers en Schoolmelk.

Stap 3

Om heel Nederland te inspireren gaan we vanaf september starten met de grote fitte school-metamorfose, oftewel een school helemaal fit maken en dat aan heel Nederland laten zien! Wil je dit op jouw school? Geef jouw school op.

Samen kunnen we veel bereiken

Dit zijn nog lang niet alle stappen. Er zijn nog veel meer ideeën en samen kunnen we veel bereiken. Daarom kijken we constant hoe we het aanbod op Iedereen Fit op School kunnen uitbreiden en optimaliseren. Altijd op basis van de ideeën van kinderen en leerkrachten.

Laten we met z'n allen gaan voor een fitte school! Doe jij ook mee?

Bekijk het huidige aanbod, dit wordt de komende tijd uitgebreid:
Ja, ik ben een ouder Ja, ik werk op een school

Een fitte generatie bereiken we niet alleen. Met deze partners gaan we de uitdaging aan!

JOGG

NZO

EU

Campina

Klasse TV

FF

Wil je ook meehelpen als partner?
De rol van Schoolmelk binnen Iedereen Fit op School

Melk is voor kinderen een goede en lekkere keus als onderdeel van een gezond voedingspatroon. Omdat kinderen met een Schoolmelk-abonnement verse, gekoelde melk op school krijgen biedt dit ouders gemak in het geven van gezond drinken aan hun kind. Schoolmelk wordt gesteund door de overheid en heeft geen winstoogmerk. Schoolmelk past daarmee bij de visie en missie van Iedereen Fit op School.